Pandemische paraatheid: wat vind jij belangrijk?

16-05-2022 558 keer bekeken 1 reacties

Hoewel het op dit moment net lijkt alsof er geen corona meer bestaat, houden veel mensen rekening met een nieuwe coronagolf in het najaar en voor kwetsbare mensen is dreiging van het virus nooit weg geweest. In praktijk merk ik het bijvoorbeeld omdat bijeenkomsten voor het najaar liefst in september worden gepland, want organisaties houden er al rekening mee dat vanaf oktober weer meer digitaal moet. Zien jullie dit ook? hoe komt dat tot uiting?

En zie je ook al voorbereidingen bij zorgorganisaties op een eventueel nieuwe coronagolf in het najaar en/of een nieuwe pandemie (van een heel ander virus)? Of: wat zie je juist nog niet gebeuren, maar zou je wel verwachten aan voorbereiding, met de kennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan?

1  reacties

Jiska van den Hoek

16-05-22 om 18:28

Zie ook dit bericht van vandaag: Vooral aan samenleving zelf om voorbereid te zijn op nieuwe coronagolf, zegt Kuipers | NOS

"Corona is echt van ons allemaal, Den Haag is niet meer alleen verantwoordelijk", zegt de minister. "De sectoren en de burgers zeggen zelf: laat ons de regie nemen." 

Ik vind het zelf best lastig, de regie nemen als burger. Heb jij hier idee├źn bij?

Onze socials: 

Broedplaats Zorg


Zorgbelang Brabant|Zeeland

 Onze locaties: 

 Ringbaan Zuid 44
        5022 PN  Tilburg
        E: info@zorgbelang-brabant.nl
        T: +31 (0) 13 594 21 70
 Stationsplein 21
        4461 HP Goes
        E: info@zorgbelang-zeeland.nl
        T: +31 (0) 113 203 200

BroedplaatsZ logo

 
Cookie-instellingen