Deelnemers in West-Brabant gezocht voor gesprek over de zorg voor mensen op leeftijd

15-03-2022 1044 keer bekeken 1 reacties

Hoe blijft u zo lang mogelijk gezond? Maar ook als de gezondheid minder wordt, wat is er volgens u dan nodig om ervoor zorgen dat u wel zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen?

Gaat u met ons in gesprek?

Zorgbelang Brabant|Zeeland nodigt u van harte uit om hierover met ons en met elkaar in gesprek te gaan. Dat doen we zowel op locatie bij u in de buurt als, voor wie dat leuk vindt, via een digitaal platform (Broedplaats Zorg, waarover u nog meer informatie ontvangt). Ook als u zorgt voor iemand op leeftijd, bijvoorbeeld voor uw partner of (één van) uw ouders, nodigen we u van harte uit om mee te praten.
We vragen u om te vertellen of datgene wat er nu geboden wordt aan zorg of voorzieningen ook aansluit bij wat u nodig heeft of denkt nodig te hebben.

Wat zou ú, of degene waar u voor zorgt, helpen in het dagelijks leven om gezond en zelfstandig te blijven? Welke voorzieningen of ondersteuning passen bij u? Wat heeft u nodig van bijvoorbeeld de gemeente, de huisarts of de specialist?

Uiteraard blijft alles wat u vertelt vertrouwelijk en zullen wij deze informatie zodanig noteren dat die niet naar u persoonlijk is terug te voeren. U kunt zich vrij voelen om met ons over alles wat u op dit gebied kwijt wilt te kunnen praten.

Grip op Kwetsbaarheid

Een aantal organisaties en gemeenten werken samen in uw regio binnen het project Grip op Kwetsbaarheid. Dit project is er om ervoor te zorgen dat we voor iedereen die dat nodig heeft goede zorg en ondersteuning kunnen (blijven) bieden en als het kan zoveel mogelijk thuis. U treft de logo's van de deelnemende organisaties onderaan deze uitnodiging aan.

Panel

Het liefst (maar dit is uiteraard niet verplicht!) ontmoeten wij elkaar dit jaar een aantal keer zodat u met uw gespreksgenoten een soort panel vormt. Dit panel houdt aan de samenwerkende organisaties een spiegel voor: jullie werken aan … en wij hebben … nodig.

Wilt u liever telefonisch met ons in gesprek, dan kunt u dat bij ons aangeven.

Met hetgeen u inbrengt in deze gesprekken draagt u bij aan betere ondersteuning in uw regio. Zodat u (en uiteraard vele anderen) langer gezond kunt blijven en (ook als die gezondheid wat minder wordt), langer thuis kunt blijven wonen.

Eerste bijeenkomst

Inmiddels is de eerste bijeenkomst gepland! We komen op donderdag 28 april van 14.30-17.00 uur bij elkaar in Roosendaal. Wilt u deelnemen? Zie hieronder hoe u zich kunt aanmelden.

Regio

Het gaat om inwoners uit Westelijk West-Brabant en Tholen. Dat betekent dat wij proberen om tot een panel (of misschien meerdere panels) te komen waarin mensen deelnemen die woonachtig zijn (of een mantelzorgtaak hebben) in een van deze 10 gemeenten: Tholen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Zundert, Woensdrecht, Steenbergen, Rucphen, Halderberge en Moerdijk.

Waardering

Voor ieder gesprek waar u aan meedoet, krijgt u een kleine vergoeding. Wanneer we een bijeenkomst op locatie organiseren, vergoeden we ook uw reiskosten.
Wat we met u en andere inwoners bespreken, is heel waardevol voor de zorgorganisaties en gemeenten die samenwerken binnen Grip op Kwetsbaarheid. We gaan alle informatie (uiteraard anoniem) aan deze organisaties teruggeven zodat we samen kunnen werken aan oplossingen. Welke organisaties allemaal meedoen, vindt u hieronder.

Heeft u vragen? Wilt u zich aanmelden voor deze gesprekken?

Neemt u dan gerust contact op met de projectleider Gabie Conradi. U kunt Gabie bellen of mailen via gconradi@zorgbelang-brabant.nl of 06 – 29 25 94 35.

Meewerkende organisaties

Binnen Grip op kwetsbaarheid werken de volgende organisaties samen:

Toegevoegde bestanden

1  reacties

Gabie Conradi

25-04-22 om 13:45

Fijn dat we hier kunnen sparren! 

Groet Gabie

Onze socials: 

Broedplaats Zorg


Zorgbelang Brabant|Zeeland

 Onze locaties: 

 Ringbaan Zuid 44
        5022 PN  Tilburg
        E: info@zorgbelang-brabant.nl
        T: +31 (0) 13 594 21 70
 Stationsplein 21
        4461 HP Goes
        E: info@zorgbelang-zeeland.nl
        T: +31 (0) 113 203 200

BroedplaatsZ logo

 
Cookie-instellingen