‘Dromen in Beton’, een fictiefilm over de jeugdzorg zoekt jouw hulp!

14-03-2022 790 keer bekeken 0 reacties

Beste lezer, 

Wij zijn Susanne de Heer en Merel Fekkes. Samen zijn we bezig met het realiseren van de afstudeerfilm van Susanne, getiteld Dromen in Beton. De film vertelt het verhaal van de 15-jarige Jessie, die uit huis wordt geplaatst en verwikkeld raakt in het jeugdzorgsysteem. Gedurende haar reis komt ze rebelse lotgenoten en behulpzame jeugdzorgmedewerkers tegen. Aan het einde van de rit wil ze een nieuw thuis vinden, maar het lukt haar niet zomaar om opnieuw te vertrouwen in haar omgeving en nieuwe mensen binnen te laten. 

Het jeugdzorgsysteem is veelvuldig in de media geweest, maar goede representaties vanuit de beleving van de kinderen zelf ontbreken nog. Ons streven is om het verhaal van Jessie, en daarmee het verhaal van andere kinderen die in aanraking zijn geweest met de jeugdzorg, zo accuraat en respectvol mogelijk te vertellen. Dat doen we ten eerste door zorgvuldige research uit te voeren. Susanne is reeds in gesprek gegaan met kinderen, moeders en jeugdzorgmedewerkers om hun verhaal te kunnen integreren in de wereld van haar film. Ten tweede heeft hoofdrolspeler Emilia zelf meegemaakt hoe het is om uit huis te worden geplaatst. Maar om Jessies verhaal te vertellen, hebben we meer dan alleen kennis nodig.

Het maken van een film kost namelijk veel geld. Inmiddels zijn we begonnen met het inzamelen van geld via het platform Voordekunst. Onze vraag aan u is de volgende; Het zou geweldig zijn als u zou willen bijdragen aan de realisatie van onze film. Tegelijkertijd snappen we het natuurlijk als een bijdrage er voor u op dit moment niet in zit. Daarom zouden we het ook al heel erg waarderen als u ons project zouden kunnen verspreiden met uw netwerk of social media. Elke kleine bijdrage brengt ons weer een stapje verder in het kunnen vertellen van Jessies verhaal. 

De link van de crowdfunding vindt u hier: https://www.voordekunst.nl/projecten/13512-dromen-in-beton-de-film. Op deze pagina kunt u ook meer inhoudelijke informatie vinden over het project. 

Met vriendelijke groet,

Susanne de Heer, regisseur

Merel Fekkes, producent 

Onze socials: 

Broedplaats Zorg


Zorgbelang Brabant|Zeeland

 Onze locaties: 

 Ringbaan Zuid 44
        5022 PN  Tilburg
        E: info@zorgbelang-brabant.nl
        T: +31 (0) 13 594 21 70
 Stationsplein 21
        4461 HP Goes
        E: info@zorgbelang-zeeland.nl
        T: +31 (0) 113 203 200

BroedplaatsZ logo

 
Cookie-instellingen