Wat vind jij belangrijk voor de Zeeuwse zorg van de toekomst?

28-10-2021 399 keer bekeken 0 reacties

Door Pascalle de Looff
 

Tijdens de Inspiratiedag van de Zeeuwse Zorg Coalitie op 13 oktober jongstleden stond samenwerking richting de gezondheidzorg van de toekomst en inspiratie delen centraal. Ook werd een kick-off gegeven voor het mede vormgeven van de gezondheid(zorg) van de toekomst door inwoners. Ik mocht tijdens deze dag Nico Landsman van City Seeds Middelburg interviewen. Hij is betrokken bij een initiatief voor een moestuin in de stad Middelburg tussen flats waar vrijwilligers uit alle klassen met elkaar groenten verbouwen voor mensen met een kleine beurs. Een initiatief waarbij participatie en positieve gezondheid een belangrijke rol spelen. Tegelijkertijd is partnerschap van de gemeente en (zorg)instellingen nodig om nog meer impact te maken in de wijk. 

Sluit aan bij burgerinitiatieven

Conclusie Zorgbelang Brabant|Zeeland: vraag niet alleen de inwoner om te participeren bij het op te stellen beleid, maar sluit aan bij actieve inwoners en participeer als overheid en (zorg)instelling bij burgerinitiatieven.

“Samen (burgers, overheid, zorg en welzijn) staan we sterk richting de gezondheid(zorg) van de toekomst.”

Meepraten

Onder andere via een burgerberaad gaan vijfhonderd door loting uitgenodigde Zeeuwen meepraten over de toekomst van de zorg. Zij gaan meerdere keren met elkaar in gesprek over de zorg en op zoek naar wat zij samen belangrijk vinden. De vraag die op tafel ligt:  Hoe ziet de toekomst van de zorg in Zeeland eruit?

Vraag aan jou: Wat vind jij belangrijk voor de Zeeuwse zorg van de toekomst?

#participatie #samenwerken #verbinden #zeeland

0  reacties

Onze socials: 

Broedplaats Zorg


Zorgbelang Brabant|Zeeland

 Onze locaties: 

 Ringbaan Zuid 44
        5022 PN  Tilburg
        E: info@zorgbelang-brabant.nl
        T: +31 (0) 13 594 21 70
 Stationsplein 21
        4461 HP Goes
        E: info@zorgbelang-zeeland.nl
        T: +31 (0) 113 203 200

BroedplaatsZ logo

 
Cookie-instellingen